• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тимчасове положення щодо організації протиепідемічних заходів у загальноосвітній школи І-ІІІ ступенів № 9 в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

Тимчасове положення щодо організації протиепідемічних заходів у загальноосвітній школи І-ІІІ ступенів № 9 в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

2020-08-17

/Files/images/kovd/12 001.jpg

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-I9) у навчальному 2020-2021 році по загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 9 Світловодської міської ради здійснюватиметься діяльність закладу з урахуванням Тимчасових рекомендацій щодоорганізації протиепідемічних заходів , спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)

І. Відповідальність за виконання Тимчасового положення покладається на засновника (власника) та керівника закладу освіти.

1.1. Директор школи О.В. Прістінська забезпечує:

– щоденний контроль за виконанням Тимчасового положення;

- розробку алгоритмів дій па випадок надзвичайної ситуації, пов’язаною з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-I9) серед здобувачів освіти та працівників закладу освіти.

1.2. Сестри медичні Губарєва В.М. та Авраменко Я.В. забезпечують:

- недопущення до роботи персоналу, визначеного таким, який потребує самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

1.3. Керівникам структурних підрозділів:

- проведення інструктажу для працівників щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-I9), дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів.

2. Допуск до роботи персоналу закладів освіти здійснюється за умови використання засобів індивідуальною захисту (респіратора або захисної маски, в у тому числі виготовлених самостійно) після проведення термометрії безконтактним термометром. Працівники із ознаками гострого респіраторного захворювання або підвищеною температурою тіла понад 37.2 °С не допускаються на робоче місце.

3. Усі працівники закладу забезпечуються засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у і .ч. на 1 робочу зміну – безпосередньо на робочому місці працівника. Після кожного зняття засобів індивідуального захисту та перед одяганням чистих засобів індивідуальною захисту, працівник повинен ретельно вимити руки з милом або обробити антисептичним засобом.

4. Керівник закладу освіти забезпечує:

- організацію централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та поліетиленовими пакетами, з подальшою утилізацією згідно з укладеними угодами на вивіз твердих побутових відходів;

-проведення навчання працівників щодо одягання, використання, зняття засобів індивідуального захисту, їх утилізації, контроль за виконанням цих вимог;

- необхідні умови для дотриманням працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило рідке, паперові рушники (або електросушарки для рук), антисептичні засоби для обробки рук тощо);

- обмеження проведення масових заходів (нарад, зборів тощо) в закритих приміщеннях (окрім заходів необхідних для забезпечення функціонування закладів освіти проведення педагогічних рад, засідань ректоратів, конкурсних комісій, конференцій трудового колективу тощо);

- медичні пункти закладу необхідними засобами та обладнанням (безконтактними термометрами. дезінфекційними. в тому числі антисептичними засобами для обробки рук, засобами особистої гігієни та індивідуального захисту);

- розміщення інформації (плакатів/банерів) про необхідність дотримання респіраторної гігієни та етикету кашлю.

ІІ. Вимоги щодо організації освітнього процесу

1. Керівник закладу освіти розробляє маршрути руху здобувачів освіти (задіюються всі можливі входи в приміщення закладу) та складає графік, за яким відбувається допуск здобувачів освіти до закладу. Забороняється допуск до закладу освіти батьків або супроводжуючих осіб, крім осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю.

2. Педагогічний склад закладу освіти перед початком занять проводить опитування учасників освітнього процесу щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.

В разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби, за відсутності батьків, здобувачі освіти тимчасово ізолюються сестрою медичною в спеціально відведеному приміщенні закладу, інформуються батьки (інші законні представники) та приймається узгоджене рішення щодо направлення до закладу охорони здоров’я.

3. Вхід до приміщень закладу дозволяється при наявності захисної маски або респіратора. Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов’язковим.

4. На вході до всіх приміщень закладу організовуються місця для обробки рук антисептичними засобами. Місця для обробки рук позначаються яскравим вказівником про правила та необхідність дезінфекції рук (банер. наклейка, тощо).

5. Пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами, аудиторіями повинно бути заборонено (за виключенням кабінету інформатики), зокрема, шляхом проведення занять впродовж дня для одного і того ж класу (групи) в одній і тій самій аудиторії (кабінеті), застосування модульного підходу до організації вивчення дисциплін тощо.

6. У розкладі занять необхідно передбачити можливість визначення різного часу початку та закінчення занять (перерв) для різних класів та груп.

7. Необхідно забезпечити раціональне використання запасних виходів із закладу освіти, використання розмітки на підлозі, що полегшує організацію двостороннього руху коридорами, виокремлення зон переміщення для різних вікових категорій здобувачів освіти.

8. За можливості забезпечити проведення занять з окремих предметів на відкритому повітрі.

9. У санітарних кімнатах потрібно забезпечити наявність рідкого мила, антисептичних засобів для рук та паперових рушників (або електросушарок для рук). Використання багаторазових рушників заборонено.

10. Після проведення занять у кінці робочого дня необхідно провести очищення і дезінфекцію поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил, тощо).

11. Після кожного навчального заняття проводити провітрювання впродовж не менше 10 хвилин.

12. На території закладу необхідно розмістити конгейнери/урни з кришкою для використаних масок з чіткою яскравою відміткою «ВИКОРИСТАНІ МАСКИ ТА РУКАВИЧКИ».

ІІІ. Вимоги до організації харчування

1. Керівник закладу освіти розробляє графік харчування здобувачів освіти. Організація мультипрофільного харчування за типом «шведською столу» та шляхом самообслуговування на період карантину не дозволяється.

2. При організації харчування необхідно забезпечити відстань між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб.

3. Усі працівники харчоблоку забезпечуються засобами індивідуальною захисту із розрахунку І захисна маска на 3 години роботи, одноразовими рукавичками, які необхідно змінювати після кожної дії (виробничого процесу на харчоблоці їдальні), не пов’язаних між собою. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у т.ч. на 1 робочу зміну – безпосередньо на робочому місці працівника.

4. Після кожного зняття засобів індивідуального захисту (захисних масок одноразових рукавичок) перед одяганням чистих засобів індивідуального захисту, працівник повинен ретельно вимити руки з милом або обробити антисептичним засобом.

5. Керівник закладу організовує централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та поліетиленовими пакетами, з подальшою утилізацією згідно з укладеними угодами на вивіз твердих побутових відходів.

6. Працівник їдальні, який видає страви або здійснює розрахунок, повинен бути забезпечений засобами індивідуального захисту: захисною маскою або респіратором, захисними окулярами або захисним щитком, одноразовими рукавичками.

7. При організації харчування необхідно забезпечити умови для дотриманням працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило рідке, паперові рушники (або електросушарки для рук), антисептичні засоби для обробки рук, тощо.

8. З працівниками харчоблоку необхідно провести навчання щодо одягання. використання, зняття засобів індивідуального захисту, їх утилізації, забезпечити контроль за виконанням цих вимог.

Кiлькiсть переглядiв: 270

Коментарi