Відкритий урок

2017-12-13

/Files/images/1__veresnya_2017/3.png

З досвіду роботи учителя інформатики

загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9

Котляр Ірини Сергіївни.

Згідно індивідуального плану проходження атестації в 2017-2018 н.р. 13 грудня був проведений урок інформатики в 9 класі з теми:

«Канали новин. Опитування з використанням онлайн – форм»

Вчителем була поставлена мета:

Навчальна: перевірити як учні усвідомили поняття хмарних технологій; розглянути сервіс: канал новин; навчити створювати опитування з використанням онлайн-форм; продовжувати роботу щодо наповнення ПНС; створювати інформаційні продукти, працюючи індивідуально або в команді;

Розвивальна: розвивати вміння чіткості і точності висловлення, здатності до виконання мисленнєвих процесів, критичності мислення, здатності до рефлексії, здатності генерувати нові ідеї, знаходити метод розв'язування задачі або проблеми тощо;

Виховна: виховувати інформаційну культуру учнів, інтерес до вивчення предмета, працелюбність та наполегливість ,дбайливе ставлення до обладнання кабінету.

Методична мета уроку. Ознайомлення педагогів з методикою розвитку в учнів навичок вирішення навчальних завдань , завдяки використання хмарних технологій у навчальному процесі , що перш за все дозволить вирішити проблему забезпечення рівного доступу учнів та вчителів до якісних освітніх ресурсів як на уроках, так і у позаурочний час.

wym-1513284095818/Files/images/1__veresnya_2017/4.png

Даний урок підготовлено та проведено в рамках роботи над методичною проблемою «Впровадження інноваційних технологій для стимулювання розвитку інтелектуального потенціалу учнів, їх життєвих компетентностей у процесі вивчення інформатики». Вчителем продемонстровано можливості використання платформи Google Apps Education Edition , а саме Google Форми за допомогою якої можна легко і швидко планувати заходи, складати опитування та анкети, а також збирати іншу інформацію.

Вчитель під час уроку використала такі технології навчання, як групова (колективна) , ігрова , мультимедійна , мережева за допомогою Інтернет-ресурсів Learning Apps, онлайн – дошка Padlet, аудіо- відео матеріалів, друкованих додатків.

Кiлькiсть переглядiв: 264

Коментарi